دسته‌هادسته‌بندی نشده

جهان رو به سمت واردات مواد غذایی..

واردات مواد غذایی به سرعت رشد می کند

تجارت جهانی مواد غذایی طی دهه های اخیر به سرعت رشد کرده و تغییرات اساسی داشته است. بین سالهای 1970 و 2001 ، واردات ناخالص مواد غذایی در جهان ، بر اساس کالری معادل آن ، تقریباً 60 درصد افزایش یافت. اما این رشد در هر دو گروه کشور و کالا تفاوت چشمگیری داشت.

واردات ناخالص مواد غذایی توسط کشورهای در حال توسعه در این مدت 115 درصد رشد داشته است. واردات کشورهای پیشرفته که از هم اکنون بخش بیشتری از مواد غذایی خود را وارد می کنند ، 45 درصد رشد داشته است. با نگاهی دقیق به داده ها مشخص می شود که واردات مواد غذایی توسط کشورهای در حال توسعه طی دهه 1970 به سرعت افزایش یافته ، در طی دهه 1980 با سرعت کمتری رشد کرده و در طی دهه 1990 دوباره شتاب گرفته است. این الگو هم از نظر حجم واردات مواد غذایی و هم از نظر نسبت واردات مواد غذایی به در دسترس بودن برای مصرف سرانه صدق می کند. گسترش واردات مواد غذایی به این معنی بود که مازاد تجارت مواد غذایی یک میلیارد دلاری ایالات متحده در کشورهای در حال توسعه به کسری بیش از 11 میلیارد دلار در این دوره تبدیل شده است. علاوه بر این ، انتظار می رود این روند ادامه یابد: طبق پیش بینی های فائو ، تا سال 2030 ،پیش بینی می شود کسری خالص تجارت مواد غذایی در کشورهای در حال توسعه به بیش از 50 میلیارد دلار برسد. ضمن اینکه کشورهای توسعه یافته نیز شرایط مشابه قرار گرفته اند:

در میان پنج گروه کالاهای غذایی گسترده – غلات ، روغن های خوراکی ، محصولات حیوانی ، شکر و میوه و سبزیجات
– مواد غذایی غلات زمانی بر تجارت بین المللی تسلط داشتند. اکنون ، سهم غلات از کل واردات محصولات کشاورزی در کشورهای در حال توسعه به زیر 50 درصد و در کشورهای پیشرفته به زیر یک سوم رسیده است. در حالی که سهم واردات غلات کاهش یافته است ، هر دو کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه در حال وارد کردن مقادیر بیشتری از غذاهای با ارزش بالاتر و فرآوری شده ، به ویژه روغن های خوراکی ، محصولات دامی و میوه و سبزیجات هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *